(untitled) (Annual of the Faculty of Philosophy in Skopje, 2009)
Книгата „Квалитативни методи“ ги содржи следните 8 поглавја, со по неколку обработени наслови и поднаслови: 1. Што е квалитативно истражување? 2. Вариетети на квалитативни пристапи 3. Планирање на квалитативните истражувања 4. Прибирање податоци 5. Обработка на податоците 6. Карактеристики на добро квалитативно истражување 7. Пишување извештај за спроведено квалитативно истражување 8. Етички прашања во квалитативните истражувања