(untitled) (Годишен зборник на Филозофски факултет - Скопје, 2009)
Трудот претставува анализа на основните карактеристики на малолетничкиот криминалитет и кривично правната реакција во Македонија за периодот од 1998-2007 година во сите фази од постапката како и ком- парација водел од споменатиот период со y чеството на малолетните лица во вкупната маса на криминалитетот во Хрватска, Бугарија и Србија. Во трудот е презентирана икривично правната реакција на малолетничкиот криминалитет во Македонија.