(untitled) (Годишен зборник на Филозофски факултет - Скопје, 2008)
Анализата на комуникациските аспекти на информирањето во масовиите медиуми ce движи во неколку насоки. Прво, масовните медиуми како дел од општествената реалност имаат значајна улога во информирањето на јавноста за сите нејзини сегменти. Второ, тие следат и презентираат информации низ соодветни облици на информирање кои кај публиката предизвикуваат поразлични ефекти. Од тие ефекти може да добиеме престава за квалитетот на информациите како и за развојот на самиот медиум.