КВАЛИТАТИВНИ МЕТОДИ НА ИСТРАЖУВАЊЕ (Годишен зборник на Филозофски факултет - Скопје, 2009)
Книгата „Квалитативни методи“ ги содржи следните 8 поглавја, со понеколку обработени наслови и поднаслови:1. Што е квалитативно истражување?2. Вариетети на квалитативни пристапи3. Планирање на квалитативните истражувања4. Прибирање податоци5. Обработка на податоците6. Карактеристики на добро квалитативно истражување7. Пишување извештај за спроведено квалитативно истражување8. Етички прашања во квалитативните истражувања
Keywords: КВАЛИТАТИВНИ МЕТОДИ; КНИГА; КВАЛИТАТИВНО ИСТРАЖУВАЊЕ