(untitled) (Journal of Contemporary Philology, 2018)
Кој е онтолошкиот статус на наративниот лик на позадината на новиот материјализам? Оваа студија претставува испитување на латентниот хуманизам којшто се крие во концепцијата на наративниот лик. Започнувам со дестабилизацијата на категоријата на човекот којашто е овозможена со активирање на концепцијата за пертурбација на Жил Делез. Исто така, се потпирам на поновите повици за нехумана онтологија и критика во пишувањето на Лорен Берлант и Џејн Бенет и предлагам дека е потребно антикарактеролошко читање на наративот, коешто би можело да ни каже повеќе за тоа зошто нештата им се случуваат на луѓето во неолибералната матрица на доцниот капитализам.