ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНОСТА КАКО СТОЖЕР НА НАУЧНО-ИСТРАЖУВАЧКАТА МИСЛА И ПРАКТИКА: (Зборник на трудови од меѓународната конференција: Студии по англистика- Интердисциплинарност во истражувањето и практиката (ЕСИДРП), М. Беќар, К. Малеска и Н.Стојановска-Илиевска (уредници), Скопје, 2016) (Journal of Contemporary Philology, 2019)
Осврт кон Зборникот на трудови од меѓународната конференција: Студии по англистика- Интердисциплинарност во истражувањето и практиката (ЕСИДРП)
Keywords: зборник на трудови; англиски јазик; интердисциплинарност