(untitled) (Filološke studije, 2019)
Во трудот е изложена теоретската позадина на неодамна објавениот македонски видски конјугатор што се наоѓа на локацијата asp.vigna.mk, претставувајќи ја актуелната состојба во македонскиот глаголски систем од аспект на традиционалната видска теорија. Истражувањето и разработката на едно вакво онлајн помагало е мотивирано од недостигот на формални описи на видската проблематика како во учебниците така и во граматиките на современиот македонски јазик.