(untitled) (Filološke studije, 2014)
У раду се анализира недовршени роман Певци Борисава Станковића, једног од најзначајнијих српских прозаиста ХХ века. Након кратког осврта на досадашње приступе овоме делу и критичког преиспитивања поступака приређивача романа, пружа се семантичка анализа текста. Као доминантно обележје романа истиче се однос јунака према нормама патријархалне културе, тачније проблематика успостављања маскулиног идентитета. С тим у вези у јунаку се јавља осећање стида и потреба за чином самоукидања. Рад разматра и поетичке сродности с другим остварењима истога писца, посебно са романом Газда Младен и причом „Они“.