(untitled) (Филологические заметки, 2025)
Во трудот се осврнуваме на големиот број идентитети што ги сретнуваме во ликот на Крале Марко. Подробно се задржуваме на неговиот религиозен идентитет преку фолклорните и книжевните дела од македонските автори: Блаже Конески, Слободан Мицковиќ, Трајко Китанчев, Славчо Ковилоски