(untitled) (Филологические заметки, 2019)
Konec 20. stoletja je pomenil korenito prelomnico na področju ulične poezije, saj je s splošno popularizacijo spleta prišlo do njegove afirmacije v besedilih. Avtorji in avtorice v skladu s smernicami živega jezika modernizirajo svoj slovar ter aktualizirajo upovedane vsebine z elementi, ki jih prinaša spletno okolje. Hkrati se s spletom pojavijo nove oblike zvočnega zapisa, komunikacije, oglaševanja, trženja, (samo)promocije itd. Prispevek bo prikazal vplive spleta na ulično poezijo v Ameriki in Sloveniji, pri čemer bodo posebej obravnavani primeri besedil avtorjev in avtoric.