(untitled) (Filološke pripombe, 2019)
Prispevek se osredotoča na roman Menuet za kitaro in njegovo filmsko adaptacijo z naslovom Nasvidenje v naslednji vojni. Roman predstavi z vidika modernističnih pripovednih postopkov, nato pa se osredotoči na analizo filmske adaptacije. Z antropološko-morfološko analizo ugotavlja, da je Živojin Pavlović v filmu uporabil modernistične pripovedne postopke, ter analizira, na kakšne načine in s katerimi filmskimi izraznimi sredstvi so v filmski adaptaciji prikazani tok zavesti, spomini, kako se z avdiovizualnimi sredstvi izraža esejizacija, fragmentarnost in asociativnost.