(untitled) (Филолошке студије, 2020)
Premda je Lav Nikolajevič Tolstoj uglavnom poznat kao protivnik (ženske) seksualnosti, ovaj se rad bavi tezom da je ženski narcizam jednako sporna kategorija. Kao što zapleti triju tekstova, pripovijetki „Obiteljska sreća“ i „Kreutzerova sonata“ i romana Ana Karenjina pokazuju, ženski likovi libido usmjeren samima sebi moraju preusmjeriti na objekte odnosno proći razvojnu liniju koja, preko razočaranja, vodi do Tolstojeve ideje života za druge. Prvi je dio rada posvećen pomnom čitanju Tolstojevih pripovijetki, a drugi analizi ženskih likova Ane Karenjine pri čemu, umjesto na razlike, nastojim ukazati na zrcaljenja između Kitty, Dolly i Ane te dva portreta, Anine unutartekstualne reprezentacije, povezati s Tolstojevim tezama o društvenoj ulozi umjetnosti.