КРАТКИ ГОВОРНИ ИЗРАЗИ УСМЕНОГ ПОРЕКЛА У СКУПШТИНСКОМ ГОВОРУ (Филолошке студије, 2019)
Рад је посвећен изучавању говорних израза усменог порекла у скупштинском говору Народне скупштине Републике Србије, заснованом на бази која обухвата 19 година скупштинских заседања (1997–2015). Трага се за одговором на питање како се највиша друштвена и политичка елита у најзначајнијој институцији односи према делу народне традиције, а он би, према теорији Герија Алана Фајна, могао дати одговоре и на нека значајнија питања целог друштва.
Keywords: говорни изрази усменог порекла, скупштински говор, клетве, заклетве, благослови, пословице, изреке, Народна скупштина, посланик