(untitled) (Philological Studies, 2025)
Рад проучава однос између ероса и поетике простора у романима Газда Младен, Нечиста крв и недовршеном делу Певци Борисава Станковића. Посебна пажња посвећује се концепту еропростора, када се ерос шири простором у којем јунаци живе и раде, или се пак еротска енергија преноси преко предмета које ликови додирују, на које се ослањају и сл. На изабраним примерима из романа тумачиће се дескрипције како интимних (породичне куће, собе), тако и јавних места (дућани, чаршија, хамам), у којима се испољава (потиснут, спутан или ослобођен) ерос Станковићевих књижевних ликова.