РЕЛИГИОЗНИОТ ИДЕНТИТЕТ НА КРАЛЕ МАРКО (Philological Studies, 2025)
Во трудот се осврнуваме на големиот број идентитети што ги сретнуваме во ликот на Крале Марко. Подробно се задржуваме на неговиот религиозен идентитет преку фолклорните и книжевните дела од македонските автори: Блаже Конески, Слободан Мицковиќ, Трајко Китанчев, Славчо Ковилоски