ПРОУЧУВАЊЕ НА НАОЃАЛИШТА НА СВЕТИ КАМЕЊА: ИСКУСТВА ОД ТЕРЕНСКИ ИСТРАЖУВАЊА (Philological Studies, 2019)
Овој труд има за цел да ги претстави пристапите за изучување на светите камења (во Република Македонија) и да даде придонес во дискусиите за различни теренски истражувачки искуства. Посебен акцент е ставен на теренската работа и истражувачката практика, како примарен извор за обезбедување податоци и давање увид во културите кои се истражуваат.