(untitled) (Славистички студии, 2024)
Prispevek se posveča ovrednotenju makedonskih ustreznikov izhodiščnim slovenskim frazemom v Slovarju slovenskih frazemov Janeza Kebra (2011, 2015). Predstavljeni so možni viri za zajemanje makedonskega frazeološkega gradiva, preverjena je medjezikovna frazeološka ekvivalentnost danih enot na pomenski, sestavinski in predstavni ravni ter opažene pomanjkljivosti oz. napake pri navajanju makedonskih ustreznikov. V primeru slednjih so podani tudi predlogi za ustreznejši prikaz oz. popravki makedonskih frazeoloških ustreznikov.