Пристап до здравствена заштита и здравствени услуги на корисниците на дроги и сексуалните работници - Јанкулоски, Христијан (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2020)
Согласно Вашата практика, во кои домени од здравствената заштита се најчести поплаките на Вашите корисници на услуги? Во делот на здравствената заштита познато е дека некои од клиентите не поседуваат документи, почнувајќи од лични, до документи за здравствено осигурување. Причина за тоа, пред сè, е што некои од клиентите ги изгубиле документите. Порано тие го губеа правото на заштита, како резултат на ненавремено пријавување во Агенцијата за вработување.