МЕРЕЊЕ НА ЖИВОТНИОТ СТАНДАРД ВО МАКЕДОНИЈА - Нолев, Стасе (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2008)
Кои се начините преку кои Државниот завод за статистика го мери животниот стандард во Македонија?