ЧЕТВРТИ СВЕТСКИ КОНГРЕС ЗА СТАРЕЕЊЕТО И ГЕНЕРАЦИИТЕ - Борнарова, Сузана (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2008)
На Универзитетот во St. Gallen,во Швајцарија, од 28 до 30 август,2008 година беше одржан IV светскикогрес за стареењето и генерациите,во организација на Светската демографска асоцијација. На Конгресотпретставник од Македонија беше доц.д-р Сузана Борнарова од Институтотза социјална работа и социјалнаполитика, која учествуваше на овојнастан на покана од Светскатадемографска асоцијација и ERSTEфондацијата, со седиште во Виена.