Регионална работилница: Квалитетот на живот во институциите за ментално здравје, Загреб, 14-16 ноември, 2008 - Арнаудова, Софија (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2008)
Во организација на Мрежата зазајакнување на социјалната работаво менталното здравје во ЈугоисточнаЕвропа, финансирана од страна наDAAD (Deutscher Akademischer Ausatausch Dienst), во Загреб се одржатретата Регионална работилница, сонаслов: ”Квалитетот на живот воинституциите за ментално здравје”.На работилницата учествувааексперти и студенти од областа насоцијалната работа и психологијатаод: Германија, Хрватска, Албанија,Косово и Македонија.