Завршна конференција „Социјална инклузија и човекови права во Македонија“, Струга, Македонија - одбор, Уреднички (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2013)
Во периодот од 10-12 декемвриво хотел Дрим, Струга, Институтот за човекови права „Лудвиг Болцман“ ја организираше завршната Конференција во рамките на проектот „Социјална инклузија и човекови права во Македонија“. На конференцијата се спроведе ревидирање на претходно усвоените локални Стратегии за социјално вклучување, социјална заштита и намалување на сиромаштијата 2011-2015 во партнерските општини: Берово, Пехчево, Радовиш, Конче, Неготино, Студеничани и Чашка. Учество на настанот земаа претставници од ЕЛС, институциите,граѓанските организации и други релевантни субјекти од наведените општини кои претходно беа вклучени во процесот на подготовка на стратегиите. Предмет на ревидирање беа локалните акциони планови за областите: социјално вклучување, социјална заштита и намалување на сиромаштијата.