Промоција на вториот Национален Извештај за сиромаштија и социјална исклученост во РМ, 16 ти Октомври 2012, Скопје - одбор, Уреднички (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2013)
Во функција на постигнување континуитет и развивање на анализите за сиромаштијата и социјалната исклученост во Македонија, Македонската платформа против сиромаштијата (МППС) која е поддржан од Институтот за човекови права „Лудвиг Болцман“ - Истражувачка асоцијација - Скопје (БИМФВ), го промовираше вториот Национален Извештајот за сиромаштија и социјална исклученост во РМ, кој ги анализира политиките, состојбите и предизвиците во доменот насиромаштијата и социјалната исклученост во Македонија кои беа карактеристични за 2011 година. Овој, втор по ред Извештај, преку регионална анализа дава увид во состојбите со сиромаштијата и социјалната исклученост во РМ.